Sporočilo
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

GOSHINJUTSU

Dejanski prevod besede: Tehnike samoobrambe, označuje moderne oblike,sisteme in tehnike borilnih veščin, ki so jih ustvarili kot sredstvo samoobrambe predvsem namenjen    civilistom.                                                                                                              Tehnike goshinjutsu so ustvarili izkušeni profesionalni trenerji in strokovnjaki različnih vrst borilnih veščin.

Iz najbolj učinkovitih metod in tehnik različnih veščin so sestavili nov, poseben program.

V nekaterih primerih so na podlagi svojih bogatih izkušenj v praktični uporabi borilnih veščin, nove programe ustvarjali policisti in varnostniki.

Tehnično lahko goshinjutsu vsebuje vse vrste tehnik – udarce, grabljene, zaklepanje, tudi uporabo orožja. Kljub temu pa je poudarek vedno na tem, da nasprotnika onesposobimo vsaj za toliko časa, da si omogočimo možnost pobega.

Cilj uporabe tehnik nikoli ne sme biti zmaga ali poškodovanje nasprotnika.

Goshinjutsu uči tudi mehke tehnike, kot so : zavedanje in prepoznavanje nevarnosti, grožnje in izogibanje takšnim situacijam.

Zaradi njegove praktičnosti in poglavitnega namena ni pri učenju veščine nikakršnega tekmovanja ali športnih oblik treniranja, namesto tega se čas posveti stvarem kot so predelava različnih scenarijev eskalacije nasilja, zavedanje nevarnosti in izogibanju konfliktov.

Trening Goshinjutsu prav tako pogosto ne posveča pozornosti posebni uniformi ali opremi za trening, meditaciji ali medsebojnem posebnem pozdravljanju ali prikljanjanju , kot je to navada pri tradicionalnih Japonskih veščinah.

 

 

                                                                goshinjutsu

 

image