Sporočilo
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View e-Privacy Directive Documents

Dentokan Slovenija društvo za športne in kulturne dejavnosti-Slovenija

Sekai Dentokan Bugei Renmei (Svetovna zveza šol za tradicionalne borilne veščine), je samostojna zveza organizacij za borilne veščine, ki stremi za ohranjanje in promoviranje Japonskih in Okinavskih tradicionalnih borilnih veščin. Ustanovil jo je Polkovnik (upokojeni) Roy J. Hobbs, Hanshi leta 1994 z namenom, da omogoči strokovno izobraževanje in poučevanje na področju različnih vrst borilnih veščin vključno z možnostjo pridobitve vseh potrebnih mednarodno veljavnih potrdil o doseženi stopnji izobrazbe. Hobbs Sensei trenira borilne veščine že več kot 60 let. Sam je nosilec najvišjih priznanj in stopenj znanja iz : Okinawa Goju Ryu Karate Do, Okinawa Shorin Ryu Karate Do, Nihon Shito Ryu Karate Do, Okinawa Kobujutsu/Kobudo, Nihon Karate Do, KoKoDo Jujutsu, Nihon Jujutsu, Morinaga Ha Toyama Ryu Iaido in Mugai Ryu Iaido. Vse stopnje znanja so mu bile potrjene tudi s strani organizacij za borilne veščine na Japonskem in Okinawi. 

Poslanstvo Dentokana : Ohraniti in poučevati tradicionalne borilne veščine iz Japonske in Okinave. Stremimo k temu, da bi organizacija delovala brez političnih manipulacij, prosta vseh predsodkov kot so različna verska prepričanja, nacionalne razlike , razlikovanja spolov, telesnih invalidnosti in ostalih motečih stereotipov. Trudimo se ojačati duha prijateljstva in razumevanja ter pozdravljamo vsakega individualnega člana, ki se nam pridruži.
Vizija Dentokana :  Graditi zdrav razum, telo in duha skozi učenje in študij tradicionalnih borilnih veščin.
Moto Dentokana :  En svet - En Dentokan - Ena družina

V Dentokanu učimo : Okinava Goju Ryu Karate Do, Okinava Shorin Ryu Karate Do, Nihon Shito Ryu Karate Do, Okinava Kobujutsu, Dentokan Aiki-Jujutsu, Morinaga Ha Toyama Ryu Iaido in Mugai Ryu Iaido.

Članstvo ali pripadnost : Dentokan je sestavljen v glavnem iz učencev Hobbs Sensei-a in njihovih učencev. Vsi ostali, ki se želijo pridružiti Dentokanu lahko poiščejo Dentokan Dojo (prostor za vadbo borilnih veščin), obiščejo kakšnega od mednarodnih seminarjev, ki jih organiziramo po svetu ali pa lahko sponzorirajo enega od Dentokan učiteljev, da jih obišče v njihovih prostorih za treninge. Brez predhodnega preverjanja znanja in tehnik doseženih stopenj, nihče ne more postati polnopravni član Dentokana. Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko KONTAKT rubrike na naši strani, lahko pa se obrnete direktno na predsednika Dentokana Hobbs Sensei-a.
Lokacije : Dentokan je mednarodna organizacija, prisotna v več kot dvajsetih državah po celem svetu in na vseh šestih kontinentih. Za vse dodatne podrobne informacije o krajih, predstavnikih in učiteljih v okolici prosimo pošljite elektronsko pošto na naslov Hobbs Sensei : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

hanshi col. roy j. hobbs


 

 

 

 

 

        IMG 0290_copy                       

image